Φαλλός ο αναίσχυντος Θεραπευτικές ιδιότητες

Phallus impudicus var. impudicus Φαλλός ο Ξεδιάντροπος

Φαλλός ο αναίσχυντος Θεραπευτικές ιδιότητες

Ιστορία

Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν αφιερώσει το μύκητα Φαλλός ο αναίσχυντος στη Cerera, τη θεά της γονιμότητας.

Οι Γερμανοί το έχουν ονομάσει «το αυγό μιας μάγισσας», ακόμη και σήμερα οι κτηνοτρόφοι ρίχνουν τη σκόνη του στο σανό για να προκαλέσουν ερωτικό οίστρο στους απρόθυμους επιβήτορες.

Στο Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή του λεγόμενου «ερωτικού λικέρ». Οι μάγισσες ανακάτευαν τη σκόνη του με στάχτη και αλείφονταν με το μείγμα σε τελετές γονιμότητας. Παρασκεύαζαν επίσης ερωτικά φίλτρα και φάρμακα για την ανικανότητα.

Στη λαϊκή ιατρική των Βαλτικών και Σλαβικών χωρών ο Φαλλός ο αναίσχυντος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σε πόνους στην κοιλιά, σε νεφρικές παθήσεις, ως θεραπεία για την αρθρίτιδα, για τους ρευματισμούς, για τη ποδάγρα, και την επιληψία.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Οι Κινέζοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε αυτό το μύκητα ως θεραπεία για τον καρκίνο του χείλους.

Πρόσφατα πειράματα και κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα του φαλλού έχει αντιθρομβωτικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της φλεβικής θρόμβωσης, μειώνοντας τη συχνότητα της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων.

Στον Άγιο Δημήτριο του νομού Πιερίας, το Βρωμομάνταρο, χρησιμοποιούταν τα παλιά χρόνια, για την θεραπεία της «φλυκταινώδους επιδερμικής μορφής άνθρακα» (κακό σπυρί).

Στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, βάμμα ή εκχύλισμα του μανιταριού χορηγείται σε απειροελάχιστες δόσεις κατά της γαστρεντεραλγίας, ιλίγγου, εμετού και κακοσμίας του ιδρώτα.

Πηγή: http://zemestauki.info, arxaiathouriamanitaria.wordpress.com

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]