Αυτί του Ιούδα Θεραπευτικές ιδιότητες

Αυτί του Ιούδα Θεραπευτικές ιδιότητες

Αυτί του Ιούδα Θεραπευτικές ιδιότητες

Που φυτρώνει το Αυτί του Ιούδα

Το αυτί του Ιούδα όπως λέγεται καρποφορεί και σε κορμούς της κουτσουπιάς, δέντρο στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση κρεμάστηκε ο Ιούδας.

Είναι ένα φαγώσιμο νόστιμο μανιτάρι, περιζήτητο στην Άπω ανατολή οπού το χρησιμοποιούν κυρίως στις σούπες δίνοντας μια ζελατινώδες υφή.

Στην Κίνα για πολλούς αιώνες το χρησιμοποιούσαν σαν φαρμακευτικό μανιτάρι για να θεραπεύσουν τις αιμορροΐδες, για τη διάρροια και για γαστρεντερικές διαταραχές.

Παραδοσιακά έχει χρησιμοποιηθεί για τον πονόλαιμο, τον πόνο στα μάτια, τον ίκτερο, τη δυσεντερία, τη μητρορραγία, την υδρωπικία και ως στυπτικό.

Αυτί του Ιούδα και Θεραπευτικές ιδιότητες

Στις μέρες μας είναι γνωστό για τη μείωση της πηκτικότητας του αίματος, λόγω της μαννόζης, της γλυκόζης και του γλυκουρονικού οξέως που περιέχει, ως αναστολέας των θρόμβων και αν καταναλώνεται τακτικά σε μικρές δόσεις μπορεί να μειώσει το κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών προσβολών.

Έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να μείωση τη χοληστερίνη στο αίμα και τα τριγλυκερίδια, δρα θετικά στο διαβήτη, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αντι-φλεγμονώδη δράση και ισχυρές αντιοξειδωτικές και υπογλυκαιμικές ιδιότητες.

Η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη περιέχει, βιταμίνες, πολύτιμες πρωτεΐνες και μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος και πυρίτιο.

Αντενδείξεις

Δεν συνιστάται για εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες και όσους σκοπεύουν να συλλάβουν. Επίσης σε όσους ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Πηγή: Photography Wikimedia Commons, Author Famberhorst Date 08:15, 5 January 2017 

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]