Αγροκύβη η κυλινδρική Θεραπευτικές ιδιότητες

Cyclocybe cylindracea μανιταρια στο βιοτοπο

Αγροκύβη η κυλινδρική Θεραπευτικές ιδιότητες

Που φυτρώνει

Το Αγροκύβη η κυλινδρική ή Agrocybe cylindracea ή Agrocybe Aegerita ή Yanagimatsutake, είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο μανιτάρι, κοινό είδος των ελληνικών δασών, έχει καλλιεργηθεί από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, και στην Άπω Ανατολή εξακολουθεί να καλλιεργείται και να πωλείται.

Καρποφορεί την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα, κατά μεγάλες ομάδες σε πρεμνά και κορμούς λεύκας και πλατύφυλλων.

Θρεπτικά συστατικά

Η Αγροκύβη η κυλινδρική περιέχει βιταμίνες, φυτοχημικά και μέταλλα. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε χαλκό και παντοθενικό οξύ, το οποίο είναι η βιταμίνη Β5.

Το Agrocybe cylindracea περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, βιοτίνη, νιασίνη ή βιταμίνη Β3, το σελήνιο, κάλιο και ριβοφλαβίνη ή βιταμίνη Β2.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Παραδοσιακά, οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν το Agrocybe Aegerita για την ευημερία του στομάχου. Διασφάλισε επίσης τη καλή λειτουργία της σπλήνας.

Αυτό το μανιτάρι αναγνωρίζεται επίσης στη σημερινή επιστήμη ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιασικά, αντιβιοτικά και αντι-όγκων ιδιότητες.

Αποτελεί πολύτιμη πηγή ποικίλων βιοδραστικών δευτερογενών μεταβολιτών, όπως παράγωγα ινδόληςμε δραστικότητα στον καθαρισμό ελευθέρων ριζών, με αντικαρκινική δράση.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά καταστέλλουν επίσης την απορρόφηση της χοληστερόλης.

Το μανιτάρι Agrocybe cylindracea έχει επίσης αναγνωριστεί ότι είναι σε θέση να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της οστεοπόρωσης,οι αντισηπτικές του ιδιότητες βοηθούν επίσης να κρατηθεί το σώμα απαλλαγμένο από τη νόσο.

Πηγή: Photography Wikimedia Commons, Author Ak ccm Date 00:28, 9 December 2012

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]