Πλευρώτους του Ερυγγίου Θεραπευτικές ιδιότητες

oyster king Πλευρώτους του ερυγγίου

Πλευρώτους του Ερυγγίου Θεραπευτικές ιδιότητες

Που φυτρώνει

Το Πλευρώτους του Ερυγγίου καρποφορεί κυρίως στις ακτές της Μεσογείου, αλλά το βρίσκουμε και στη Μέση Ανατολή και στο βόρειο τμήμα της Αφρικής. Καλλιεργείται στην Ασία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Ιταλία, την Αυστραλία, τη Νότιο Αφρική και στην Αμερική.

Θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες

Είναι ένα μανιτάρι με γενναιόδωρες ποσότητες θρεπτικών ουσιών, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.

Προσφέρει μια ισορροπημένη διατροφή διατηρώντας την καλή υγεία του σώματος.

Πλευρώτους του Ερυγγίου Θεραπευτικές ιδιότητες

Θεραπευτικές ιδιότητες

Το μανιτάρι Pleurotus eryngii έχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό, ένα από αυτά είναι το αμινοξύ εργοθειονεϊνη που δρα στις ευάλωτες περιοχές του σώματος, όπως τα ματιά, τα νεφρά και το συκώτι.

Το Πλευρώτους του Ερυγγίου περιέχει στατίνες, τη λοβαστατίνη που βοηθά να καθαρίσει το αίμα από τη χοληστερίνη. Σε μια έρευνα που έγινε από τον Richard Sullivan βρέθηκε ότι μπορεί να ρυθμίσει ικανοποιητικά τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα και να βοηθήσει στην αύξηση της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.

Αναφέρεται ότι το μανιτάρι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, υπάρχουν πάρα πολλές ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια, έτσι ένα φυτό που μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια είναι σίγουρα ένας αποταμιευτής ζωής, και έχει μεγαλύτερη αξία γιατί είναι ένα φυσικό φάρμακο χωρίς παρενέργειες.

Πηγή: Pleurotus eryngii, http://www.medicalmushrooms.net

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]