Πιπτόπορους ο σιµυδοφόρος θεραπευτικές ιδιότητες

Piptoporus betulinus Πιπτόπορους ο σιµυδοφόρος θεραπευτικές ιδιότητες

Πιπτόπορους ο σιµυδοφόρος  θεραπευτικές ιδιότητες

Ιστορικά

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του Πιπτόπορου του σιµυδοφόρου είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια που το χρησιμοποιούσαν σαν προσάναμμα, από τα αποκαΐδια του που μπορούσαν να κρατήσουν τη φλόγα για αρκετό διάστημα.

Το χρησιμοποιούσαν ακόμα για να καθαρίσουν το πεπτικό σύστημα και το στομάχι από τα παρασιτικά σκουλήκια.

Είναι ο πιο γνωστός αρχαίος μύκητας επειδή μια μούμια ” Ötzi the Iceman ” που ανακαλύφθηκε στις Άλπεις το 1991 και θεωρήθηκε ότι ήταν πάνω από 5000 χρόνια, έδειξε ότι είχε θαφτεί μαζί με αυτό το μανιτάρι. 

Το Piptoporus betulinus είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια που το χρησιμοποιούσαν σαν προσάναμμα, από τα αποκαΐδια του που μπορούσαν να κρατήσουν τη φλόγα για αρκετό διάστημα. Το χρησιμοποιούσαν ακόμα για να καθαρίσουν το πεπτικό σύστημα και το στομάχι από τα παρασιτικά σκουλήκια.

Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τα παρασιτικά σκουλήκια από το στομάχι και το πεπτικό σύστημα.

Το τσάι που παρασκευάζεται με αυτό το μανιτάρι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα για να απαλύνει τα νεύρα ή να εξαλείψει την κόπωση.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Πιπτόπορου του σιµυδοφόρου

Είναι ένα μη εδώδιμο είδος, τα αποξηραμένα καρποσώματα χρησιμοποιούνται σαν τσάι με ευεργετικές ιδιότητες.

Καταπραΰνει τα νεύρα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντισηπτικές ιδιότητες αποτρέποντας της μόλυνση αν χρησιμοποιηθεί σαν επίδεσμος.

Είναι αντιφλεγμονώδη και μπορεί να μειώσει το μούδιασμα του πόνου χωρίς να αγγίζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Έρευνες έδειξαν ότι έχει θεραπευτική δράση σε χρόνιες δερματολογικές παθήσεις, το Μπετουλινικό οξύ που περιέχει είναι ιδιαίτερα τοξικό στο μελάνωμα, διευκολύνοντας την αποβολή χωρίς παρενέργειες.

Πηγή: Photography Wikimedia Commons, Author Famberhorst Date 16:09, 13 November 2018

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]