Λυκόπερδο το ασκόμορφο Θεραπευτικές ιδιότητες

Λυκόπερδο το ασκόμορφο Θεραπευτικές ιδιότητες

Που φυτρώνει

Το Λυκόπερδο το ασκόμορφο είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι όσο η σάρκα του είναι λευκή, πολύ συχνό είδος που το συναντάμε σχεδόν όλο το χρόνο, εκτός από το χειμώνα, σε λιβάδια, σε πάρκα και σε βοσκότοπους.

Λυκόπερδο το ασκόμορφο Θεραπευτικές ιδιότητες

Μια μελέτη του 2005 της αντιμικροβιακής δραστικότητας αρκετών Lycoperdaceae αποκάλυψε ότι το Lycoperdon utriforme έχει σημαντικά ενεργή δράση ενάντια σε ένα μεγάλο αριθμό βακτηριδίων, συμπεριλαμβανομένων του Bacillus subtilis, Escherichia coli, Klebsiella πνευμονία, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, και Mycobacterium smegmatis.

Από την άλλη πλευρά έχει χαμηλή αντιμυκητιασική δραστικότητα έναντι των ειδών Candida albicans, Rhodotorula rubra και Kluyveromyces fragilis.

Θρεπτικά συστατικά του Λυκόπερδο το ασκόμορφο

Είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών. Τα κύρια λιπαρά οξέα στο λυκόπερδο είναι σε μεγάλο βαθμό το λινελαϊκό οξύ (42,4%), ελαϊκό οξύ (23%), παλμιτικό οξύ (12,2%) και στεατικό οξύ (3.6%).

Μια μελέτη σε 28 διαφορετικά είδη βρώσιμων μανιταριών έδειξε ότι το Lycoperdon utriforme συσσωρεύει ίχνη μετάλλων του χαλκού (251,9 mg χαλκού ανά κιλό μανιτάρια) και του ψευδαργύρου (282,1 mg Zn / kg μανιτάρι) σε υψηλότερα επίπεδα από ό, τι όλα τα άλλα μανιτάρια που ελέγχθηκαν.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]