Αυγά ποσέ με μπέικον και άγρια σπαράγγια

Αυγά ποσέ με μπέικον και άγρια σπαράγγια

Μετά από μια ανοιξιάτικη βόλτα στη φύση και αφού μαζέψουμε άγρια σπαράγγια  τα μαγειρεύουμε μαζί με αυγά και λίγο μπέικον και έχουμε τον τέλειο γευστικό συνδυασμό για να δαμάσουμε την πείνα μας.

Άγρια σπαράγγια ή Asparagus acutifolius όπως είναι η λατινική ονομασία τους βρίσκουμε σε όλη τη χώρα σε άγονες τοποθεσίες, σε μέρη με πουρνάρια, σε δάση κωνοφόρων, σε ξέφωτα δασών, σε θαμνώνες αλλά και σε καλλιεργούμενα εδάφη από το Φεβρουάριο μέχρι και το Μάιο. Συλλέγονται τα βλαστάρια όταν είναι τρυφερά και αποκτήσουν το επιθυμητό μέγεθος 10-15 εκατοστά περίπου.

Αυγά ποσέ με μπέικον και άγρια σπαράγγια 
 
 

Μερίδες: για 2 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 4 φέτες μπέικον
  • ½ μάτσο άγρια σπαράγγια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • πιπέρι
  • ψωμί χωριάτικο

Διαδικασία

Για τα σπαράγγια και το μπέικον

  1. Πλένω καλά και κόβω το σκληρό σημείο από τα σπαράγγια, τα σκουπίζω και τα λαδώνω.
  2. Σ’ ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα και ψήνω στους 180 °C το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το ψωμί μέχρι να φρυγανιστεί και τα σπαράγγια για 3 λεπτά.

Για τα αυγά ποσέ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω 3 δάχτυλα νερό το ξύδι και το αλάτι, το φέρνω σε σημείο βρασμού, χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει αλλά να μην κοχλάζει.
  2. Σπάω το αυγό σ’ ένα μπολ και το ρίχνω αργά και με προσοχή στο νερό, το αφήνω να μαγειρευτεί για 3 λεπτά και το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Σερβίρω μοιράζοντας τα υλικά στις ζεστές φέτες ψωμιού.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση