Μανιτάρια μακρολεπιότες γεμιστές

Μανιτάρια μακρολεπιότες γεμιστές

Το ζαρκαδίσιο ή γουργουλιάνα είναι ένα από τα μανιτάρια που παραδοσιακά συλλέγετε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και αναγνωρίζεται εύκολα λόγω του μεγάλου μεγέθους και του σχήματός του.

Είναι εξαιρετικά νόστιμο είδος, έχει λευκή, μαλακή και αφράτη σάρκα, είναι όμως δύσπεπτο και θα πρέπει να το καταναλώνουμε σε μικρές ποσότητες.

Μετά λοιπόν από αρκετές δοκιμές κατέληξα σ’ αυτά τα υλικά, χρησιμοποίησα λιαστή ντομάτα για να πάρω λίγη σπιρτάδα και φρέσκια για να μου δώσει υγρά και να μην είναι στεγνό το τελικό αποτέλεσμα. Απέφυγα να χρησιμοποιήσω λουκάνικο για να μην καλύψω την γεύση και τα αρώματα του μανιταριού.

Έτριψα ένα τυρί κασέρι μακράς ωρίμανσης που έχει πλούσια γεμάτη γεύση και δίνει το κάτι παραπάνω στη συνταγή.

Η συνταγή είναι σχετικά γρήγορη και εύκολη, καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις.

Μανιτάρια μακρολεπιότες γεμιστές 

Μερίδες: για 4 άτομα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10′

Χρόνος Μαγειρέματος: 30′

Υλικά

  • 4 μανιτάρια μακρολεπιότες ή 8 πορτομπέλλο εμπορίου
  • 160 gr. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 100 gr. τυρί κασέρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 40 gr. ή 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 80 gr. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 30 gr. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 40 gr. λευκό κρασί
  • 40 gr. βούτυρο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

  1. Σ ένα τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και σοτάρω το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνω ελαφρά και αποσύρω από τη φωτιά.
  2. Αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ.
  3. Τα χτυπάω ελαφρά χωρίς να τα πολτοποιήσω τελείως.
  4. Γεμίζω τα μανιτάρια, τα καλύπτω με το τριμμένο κασέρι, τα βάζω σ΄ένα ταψί και τα ψήνω για 20 λεπτά στους 180ºC.

Tips

Μπορώ να προετοιμάσω το μείγμα 1 ημέρα πριν για να εξοικονομήσω χρόνο την ημέρα που το χρειάζομαι.

Αποφεύγουμε το πλύσιμο γιατί τα μανιτάρια απορροφούν πολύ νερό και χάνουν τη γεύση τους.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Παρόμοια άρθρα
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Απάντηση