Ammi visnaga Άμμι το βισνάγιον

Ammi visnaga Άμμι το βισνάγιον

Ammi visnaga Άμμι το βισνάγιον

Το φυτό Ammi visnaga Άμμι το βισνάγιον έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να ανακουφίσει το βασανιστικό πόνο από τις πέτρες στα νεφρά, είναι αποτελεσματικό μυοχαλαρωτικό. Η σύγχρονες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την εγκυρότητα αυτής της παραδοσιακής χρήσης.

Επιστημονική ονομασία: Ammi visnaga (L.) Lam.

Συνώνυμα: Daucus visnaga, Visnaga daucoides, Ammi dilatatum, Apium visnaga, Carum visnaga.

Κοινές ονομασίες: Καραγάνι, καρίγανα, κέλλα, χαλαβάνα, χέλλα, άμμι το γλυφίδιον.

Περιγραφή, Βιότοπος:

Είναι κοινή μονοετής πόα με ύψος 20-80 εκατοστά, με βλαστό όρθιο, διακλαδισμένο στη κορυφή και γραμμωτό.

Τα φύλλα είναι δις ή τρις πτεροσχιδή, με 3-5 μακρόστενα φυλλάρια έως 20 εκατοστά.

Τα άνθη του λευκά, σε ταξιανθία σκιάδιο, οι ακτίνες του κάθε σκιαδίου είναι έως 150, είναι ερμαφρόδιτα έχουν αρσενικά και θηλυκά όργανα. Περίοδος άνθισης από Ιούλιο-Σεπτέμβριο.
Φύεται σε πεδινές περιοχές, σε χέρσους και καλλιεργούμενους αγρούς, στις άκρες δρόμων.

Οι ακτίνες του σκιαδίου του όταν ξηραίνονται σκληραίνουν, γίνονται σαν ξύλο και χρησιμοποιούνται ως οδοντογλυφίδες στη Αίγυπτο.

Θεραπευτικές ιδιότητες:

Οι σπόροι που συλλέγονται στα τέλη του καλοκαιριού, πριν αυτά ωριμάσουν πλήρως και ξηραίνονται για μετέπειτα χρήση. Περιέχουν ένα λιπαρό έλαιο που περιέχει την ουσία χελλίνη. Αυτή έχει αποδειχθεί ότι δρα θετικά στη θεραπεία του άσθματος.

Οι σπόροι είναι διουρητική και λιθοδιαλυτική, έχουν μια έντονα αντισπασμωδική δράση μπορούν να διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία χωρίς να επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση, ενδείκνυται για τους σπασμούς της χολής, των νεφρών, του εντερικού συστήματος και των αρτηριών.

Χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άσθματος, της στηθάγχης, της στεφανιαίας αρτηριοσκλήρυνσης και για τις πέτρες στα νεφρά. Με τη χαλάρωση των μυών της ουρήθρας, το Ammi visnaga μειώνει τον πόνο που προκαλείται βοηθώντας τις παγιδευμένες πέτρες στα νεφρά να κατέβουν προς τα κάτω μέσα στην ουροδόχο κύστη.

Χρησιμοποιείται επίσης ως φάρμακο σε άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

Αντενδείξεις:

Η επαφή με το δέρμα λέγεται ότι προκαλεί φωτοευαισθησία ή / και δερματίτιδα σε ορισμένα άτομα. Να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αν λαμβάνεται βαρφαρίνη ή άλλα φάρμακα που αραιώνουν το αίμα. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, απώλεια όρεξης, πονοκέφαλους, ίλιγγους, ναυτία και εμετό.

Η παρουσίαση των βοτάνων σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συνταγή και έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Καλλιέργεια, Πολλαπλασιασμός:

Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και μια ηλιόλουστη θέση, ανέχεται PH από 6.8 – 8,3.

Πολλαπλασιάζεται με σπόρο την Άνοιξη.

Photography Wikimedia Commons, Author Alberto Salguero Date 10:40, 27 February 2005 & 10:42, 27 February 2005 & 10:44, 27 February 2005

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Follow Us

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]