Βοτανολογικό Γλωσσάρι Τ

Τ

Ταννίνες, είναι γνωστή ομάδα χημικών ουσιών που βρίσκονται στους καρπούς της βελανιδιάς, στο φλοιό της ακακίας, στο τσάι κ.α. Από χημική άποψη είναι ετεροζίτες που το άγλυκό τους είναι το διγαλλικό οξύ. Έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τη σήψη των δερμάτων και χρησιμοποιούνται στη βυρσοδεψία, τη φαρμακευτική, την παρασκευή μελανιού κ.α.

Τερπένια, είναι οργανικές ενώσεις που συναντώνται σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών και συμβάλλουν στην γεύση τους, στο άρωμά τους και στο χρώμα τους. Αυτές οι ουσίες είναι τα δομικά στοιχεία των αιθέριων ελαίων και χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε πρόσθετα τροφίμων, στην αρωματοποιία, καθώς και στην αρωματοθεραπεία. Ορισμένα τερπένια έχουν φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των μυκήτων.

Τονωτικό ουσία, που θρέφει το σώμα.

Τοπική χρήση, είναι η εξωτερική χρήση του βοτάνου σε ένα σημείο του σώματος.

Τριχομονάδες μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή και προκαλούν φαγούρα, ερεθισμό, αίσθημα καύσου στον κόλπο, και αφρισμένο, δύσοσμο έκκριμα που διαφέρει σε χρώμα.

Τροφική αλλεργία ή τροφική υπερευαισθησία, είναι συνώνυμοι όροι και αφορούν μια ομάδα νοσημάτων που χαρακτηρίζονται από παθολογική ή υπερβολική ανοσολογική αντίδραση σε τροφικά αλλεργιογόνα (μη επικίνδυνα στοιχεία) με κατάληξη στην κλινική συμπτωματολογία. Οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες οφείλονται σε πρωτεΐνες, αβλαβείς ουσίες, τις οποίες λαθεμένα ο οργανισμός αναγνωρίζει ως απειλή και αναπτύσσει μια διαδικασία εξαφάνισής τους (ανοσολογικός μηχανισμός). Η αλλεργία είναι δηλαδή μια «λαθεμένου τύπου ανοσοποίηση».

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση