Βοτανολογικό Γλωσσάρι Λ

Λ

Λειτουργικά τρόφιμα, χαρακτηρίζονται αυτά τα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα  (συνήθως με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ω-3 λιπαρά οξέα, στερόλες,προβιοτικά κλπ.) και έχουν συγκεκριμένες ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

Λευκαντική ουσία δέρματος, βοηθά στη μείωση των σκούρων κηλίδων και την υπέρχρωση βελτιώνοντας την ομοιομορφία του χρώματος του δέρματος.

Λευκόρροια είναι η βλεννώδης ή βλεννοπυώδης έκκριση από το γυναικείο αιδοίο. Είναι λειτουργικό σύμπτωμα το οποίο παρατηρείται σε διάφορες παθήσεις του κόλπου, του τραχήλου, της μήτρας και σπανιότερα των σάλπιγγων. Είναι δυνατόν να οφείλεται σε φλεγμονή, όγκο ή διαταραχή ενδοκρινική, ή ακόμα σε έλλειψη καθαριότητας, καχεξία του οργανισμού κ.ά. Η πάθηση εμφανίζεται πολύ συχνά στις νέες κοπέλες και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και διαβρώσεις των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Ανάλογα με τα αίτια της πάθησης, η λ. θεραπεύεται με ενδοκολπικές πλύσεις με αντισηπτικό διάλυμα, καθαριότητα των γεννητικών οργάνων και διατροφική τόνωση του οργανισμού.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση