Cneorum tricoccon Κνέορο το τρίκοκκο

Cneorum tricoccon Κνέορο το τρίκοκκο

Cneorum tricoccon Κνέορο το τρίκοκκο

Ο καρπός του Cneorum tricoccon Κνέορο το τρίκοκκο δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία, είναι όμως πλούσιος σε ταννίνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή καυσίμων.

Επιστημονική ονομασία: Cneorum tricoccon L.

Συνώνυμα: Chamaelea tricoccos (L.) Lam., Cneorum trimerum (Urb.) Chodat, Cubincola trimera Urb.

Ελληνική ονομασία: Κνέορο το τρίκοκκο.

Κοινές ονομασίες: Spurge olive, Olivella.

Περιγραφή:

Το Cneorum tricoccon είναι ένας μικρός αειθαλές θάμνος με στρογγυλό κόμη, της οικογένειας Rutaceae με καταγωγή από τη δυτική περιοχή της Μεσογείου, φτάνει σε ύψος 0,3-1,3 εκατοστά.

Τα φύλλα του κατ΄εναλλαγή άμμισχα και δερματώδη με μήκος 1-3 εκατοστά.

Τα μικρά κιτρινωπά λουλούδια μεμονωμένα ή ανά 2-3 στις μασχάλες των ανώτερων φύλλων, εμφανίζονται από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο 

Ο καρπός είναι 3 δρύπες ενωμένες, πρασινές, κόκκινες και στο τέλος μαύρες, ωριμάζουν από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Φύεται σε βραχώδεις, συνήθως ασβεστολιθικές πλαγιές, προτιμά τα ελαφρά αμμώδη εδάφη που είναι κοινά στη Μεσόγειο και απαιτεί επίσης εδάφη που αποστραγγίζονται ιδιαίτερα καλά.

Πηγή: en.m.wikipedia.org/wiki/Cneorum_tricoccon, www.pfaf.org

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Follow Us

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Απάντηση