Δηλητηρίαση από εδώδιμα μανιτάρια

Δηλητηρίαση από εδώδιμα μανιτάρια

Υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών δηλητηριάσεις από εδώδιμα μανιτάρια και συμπτώματα που προκαλούν τα μανιτάρια.

Ως γνωστό τα μανιτάρια από την φύση τους είναι ένα ευαίσθητο διατροφικό προϊόν που εύκολα αλλοιώνεται και προσβάλλεται από μικρόβια, είναι πλούσιο σε πρωτεϊνικά ένζυμα με αποτέλεσμα να παράγονται ισχυρές τοξικές ουσίες.

Έτσι σε σπάνιες περιπτώσεις και κάποια φαγώσιμα είδη, ακόμα και του εμπορίου, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές δηλητηριάσεις.

Άλλες περίπτωσης δηλητηριάσεις

Επίσης υπάρχουν περίπτωσης δηλητηριάσεις από εδώδιμα μανιτάρια που αν φαγωθούν ωμά ή κακοψημένα, η μουχλιασμένα, η κακοσυντηρημένα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα και να προκαλέσουν ελαφριάς ή βαριάς μορφής γαστρεντερικές διαταραχές.

Μόλυνση από βιομηχανικά απόβλητα

Μια άλλη περίπτωση δηλητηριάσεις από εδώδιμα μανιτάρια είναι όταν αυτά συλλεχθούν από χωράφια και λιβάδια στα οποία έχει γίνει υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων, από βιομηχανικές ζώνες με μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης από της καύσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά και από τοξικά βαρέα μέταλλα και βιομηχανικά απόβλητα, δίπλα σε σκουπιδότοπους ή σε δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας.

Follow Us

Σου αρέσει αυτή τη δημοσίευση; Μοιράσου το με φίλους!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]